Deze artikelen werden in 2017 het meest gelezen

2017 was weer een roerig jaar in de misdaad. Veel liquidaties in Nederland en één afrekening in Marokko die in ons land veel stof deed opwaaien. De artikelen over de vergisliquidatie in Marrakech werden op Crimesite zeer goed gelezen. Hieronder de top 10 van de meest gelezen artikelen. 

2017 heeft ook voor Crimesite weer een groei laten zien: 15% meer bezoekers en 18% meer pageviews. Dat is het zevende achtereenvolgende jaar dat we meer bezoekers hebben gekregen. Niet geheel onverwacht gaan de meest gelezen artikelen ook dit jaar weer vooral over moordaanslagen in het criminele milieu. In de lijst staat één achtergrondartikel dat opvallend genoeg ook nog over een Belgisch onderwerp gaat: een schets van het luxe leven van Frank de Tank.

Best gelezen dit jaar waren:

 

1. Verdachten gearresteerd voor liquidatie Marrakech

De Marokkaanse autoriteiten hebben bekend gemaakt dat ze verschillende personen hebben gearresteerd die worden verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van een man op een terras in Marrakech gisteravond. Het slachtoffer wordt door sommige media in Marokko ‘Hamza C.’ genoemd.

 

 

2. Opdracht liquidatie Marrakech kwam uit Nederland

Marokkaanse media melden dat na ondervraging van de drie in Marrakech aangehouden verdachten van de dodelijke schietpartij er een opdrachtgever in beeld is. Het zou gaan om een ‘drugsbaron’ die nu in Nederland een straf van 12 jaar cel uitzit.

 

3. Slachtoffer SFB reageert op seksrel (VIDEO)

De vrouw met wie ontucht zou zijn gepleegd door leden van de Haagse rap-formatie SFB heeft gereageerd op de commotie. Ze zegt dat het volgens haar geen pedofilie was, ondanks dat ze 15 jaar was. Ook beweert ze dat de verdachten niet naar waarheid hebben verklaard bij de recherche en daarom nu in de problemen zitten. Luister naar haar reactie, na de break.

 

4. Identiteit verdachten Marrakech uitgelekt

In Marokkaanse media is de identiteit van de twee Nederlandse verdachten in de zaak van de dodelijke schietpartij in Marrakech uitgelekt. Het zou gaan om Shardyone S. (29) geboren op Curaçao en Edwin R. M. (24) geboren in Amsterdam.

 

 

5. Vermoorde 14-jarige meisje is Romy

De identiteit van het vermoorde meisje dat vrijdag bij Achterveld werd gevonden is bekend. Het gaat om de 14-jarige Romy Nieuwburg uit Hoevelaken. Inmiddels is in Bunschoten zondagmiddag ook een lichaam aangetroffen, tijdens een zoekactie naar de vermiste Savannah Dekker (14).

 

6. Het luxe leven van Frank de Tank

In Belgische media is de laatste dagen veel aandacht voor Frank V. (foto), alias Frank De Tank, die nu zo’n twee weken in de cel zit als hoofdverdachte van een achtkoppige bende. De Tank liet het voor zijn arrestatie breed hangen, met luxe vakanties, peperdure bolides en kostbare klokkies. En op de sociale media liet hij het allemaal zien.

 

7. Man in Nieuwegein doodgeschoten (VIDEO)

Dinsdagochtend is even na 07.45 aan de Apolloburg in Nieuwegein een man in een auto geliquideerd. De man is onder meer door de voorruit beschoten. Hij is ter plaatse overleden. Het slachtoffer is de 43-jarige Timon Badloe, die ook wel Chico werd genoemd.

 

 

8. Slachtoffer Breda was handelaar 

In de Lunetstraat in Breda is vrijdagavond laat een man doodgeschoten. Volgens BN/De Stem  gaat het vermoedelijk om de 60-jarige Bredanaar Peet van der Linde (foto). Hij woonde op het woonwagenkamp aan de Bredase Edinsonstraat.

 

 

9. Identiteit slachtoffers liquidatie bekend

Bij een schietpartij dinsdagochtend rond 11.00 in de Edisonstraat in Zoetermeer zijn twee doden gevallen. Getuigen zagen na het schieten een BMW wegrijden. Op de Corsica, enkele straten verwijderd van het plaats delict, is na de schietpartij een brandende BMW aangetroffen.

 

 

10. Martin Kok overleefde eerdere aanslag

Misdaadblogger Martin Kok overleefde een aanslag eerder op de dag dat hij werd doodgeschoten 8 december vorig jaar. Uit beelden van de politie in Opsporing Verzocht blijkt dat het pistool van de moordenaar weigerde en Kok niets in de gaten had.