Astrid: ‘Jesse Remmers en Sjaak B. deden Cor’ (UPDATE3)

Astrid Holleeder zegt dat Willem Holleeder en een andere crimineel haar hebben verteld wie op 24 januari 2003 de moord op Cor van Hout hebben uitgevoerd. Jesse Remmers (49) zou de schutter zijn geweest. De man die op de motor met de schutter wegreed zou Sjaak B. (47) zijn geweest.

Door Wim van de Pol

Direct aan het begin van het verhoor van vrijdag wilde Astrid Holleeder terugkomen op een eerder verhoor waarin ze zei dat Holleeder haar fluisterend had gezegd wie de man op de motor was bij de moord op Cor van Hout in Amstelveen. Maandag wilde ze die naam niet noemen. Ze zei dat nu wel te willen doen na overleg met de persoon die verantwoordelijk is voor haar beveiliging.

Panama

Sjaak B. (foto) is de man die in het Passage-proces is vrijgesproken van betrokkenheid bij liquidatie en alleen veroordeeld werd wegens wapenbezit. Hij ontsnapte in 2015 aan de dood nadat een onbekende hem in een restaurant in Panama in zijn hoofd schoot. Hij ondervindt nog ernstige consequenties van deze verwondingen. B. verklaarde tijdens het hoger beroep van Passage dat hij in het ziekenhuis van Panama was gemarteld.

De betrokken motor is overigens voor de moord nog gefotografeerd. In het Passage-proces werd in verschillende stukken gesuggereerd – onder meer door kroongetuige Peter la Serpe – dat (kroongetuige) Fred Ros en Sjaak B. beide op de motor hadden gereden. Jesse Remmers zou het hebben georganiseerd en Sjaak B. zou de schutter zijn geweest. 

Kaale

Astrid Holleeder zei dat Sonja Holleeder in 2012 in een gesprek met getuige Ariën Kaale jr., vroeger een goede vriend van Cor van Hout, hoorde dat deze Kaale wist wie bemiddelde voor de moord en wie hem had uitgevoerd. Dat gesprek blijkt te zijn opgenomen en aan het Openbaar Ministerie te zijn overhandigd.

 

 

Kaale zou hebben gezegd van ene “Gilbert” te hebben gehoord dat Jesse Remmers betrokken is geweest. “Gilbert” zou een halfbroer van Jesse Remmers (foto) zijn. Hiermee wordt waarschijnlijk de zoon van Henk Rommy bedoeld. Gilbert zou aan Kaale hebben gezegd dat Remmers na de schietpartij drie dagen lang zou hebben doorgesnoven. Hij zou wroeging over de liquidatie hebben gehad.