AT houdt George van Dijk aan UPDATE

Tijdens een festival in het centrum van Hilversum is afgelopen vrijdagavond om 00.30 de Hilversumse crimineel George van Dijk (47) aangehouden door een arrestatieteam. De politie Gooi en Vechtstreek stelt dat de aanhouding is gebeurd op verdenking van ‘een geweldsdelict’. Getuigen zeggen dat de aanhouding werd gedaan door een zwaar bewapend arestatieteam. Van Dijk is behoorlijk boos over de gebeurtenissen.

 

Van Dijk bezocht het feest, waar Nederlande artiesten en DJ’s optraden, samen met zijn vriendin. De getuigen zeggen dat de aanhouding gepaard ging met veel geweld waardoor Van Dijk verwondingen opliep. De volgende dag is Van Dijk weer heengezonden. 

George van Dijk is ruim een jaar geleden ook door een arrestatieteam aangehouden, nadat hij ervan werd verdacht tijdens de Avondvierdaagse een verkeersregelaar te hebben bedreigd. Ook toen is hij snel weer heengezonden.

Op de vraag waarom de politie Van Dijk niet heeft gebeld met het verzoek zich te melden op het bureau, zegt een woordvoerder van de politie: ‘Als het telefonisch had gekund dan hadden we dat wel gedaan. Dat zijn nu eenmaal keuzes die op zeker moment door ons worden afgewogen en gemaakt.’ Van Dijk is in het verleden veroordeeld voor een aantal geweldsdelicten.   

George van Dijk reageert telefonisch tegenover Crimesite op de commotie: “Ik heb afspraken met het korps gemaakt . Als er iets is zouden ze me bellen en dan meld ik me netjes op het buro. Die afspraak zijn ze niet nagekomen. Mijn advocaat heeft inmiddels een klacht ingediend bij de Nationale Ombudsman tegen de politie vanwege de manier waarop ze me de vorige keer arresteerden waar mijn dochter bij was. Het geweld is absurd, te gek voor woorden, ik zit nu onder de blauwe plekken en schaafwonden. Een rib blessure en opgezwollen enkel. Schandalig. Ik ben bang dat het arrestatieteam me nog eens doodschiet en niet de onderwereld.”