Eerst inzet AT dan Jeugdzorg bellen

Op grond van een anonieme tip is begin september een arrestatieteam van de politie in Aalsmeer de woning van de partner van Rodney G. binnengevallen. De vriendin van G. en haar dochtertje waren daarvan behoorlijk geschrokken. Nadat G. met het nodige vertoon van macht was weggevoerd is het 5-jarige dochtertje van de vriendin van G. in een kamer apart gezet en ondervraagd door een mannelijke politieman. De verdenking tegen G. was bedreiging maar de zaak heeft tot niets geleid.

Rodney G. heeft veroordelingen voor vuurwapenbezit achter de rug en geldt als een Amsterdamse Beroepscrimineel (ABC’er), een categorie die apart in de gaten gehouden wordt door bureau Zware Criminaliteit. G. is de laatste jaren meermalen verdachte gemaakt van geweldspleging en bedreiging maar bewijs kwam nooit op tafel.

G. is ook ditmaal na ondervraging al snel weer op vrije voeten gesteld.

Ook In maart is hij geboeid en met kap over het hoofd door een arrestatieteam afgevoerd uit de woning van zijn vriendin en haar kind, om 02.30 ’s nachts. Ook toen op grond van een anonieme tip, ook toen leidde de aanhouding tot niets.

De gehele gang van zaken, en met name het apart nemen door een verbalisant van een 5-jarig meisje direct na een gewelddadige inval noemt de advocaat van G. – Sander Janssen – ‘niet netjes, bijzonder intimiderend en traumatiserend’.

Daar bleef het niet bij.

De politie heeft melding gedaan bij Jeugdzorg en het meldpunt kindermishandeling. Die zijn een onderzoek gestart naar de vraag of het meisje wel in een veilige omgeving verblijft, met als grondslag dat Rodney G. meerdere malen door de politie is aangehouden. Het optreden van de politie daarbij zou traumatiserend zijn voor het kind.

Advocaat Janssen: ‘Daarover zeg ik: hoe durf je. En het erge is dat ik dit vaker heb meegemaakt. Bij een andere cliënt werd letterlijk een deel van de voorgevel eruit geblazen bij een arrestatie. Hij werd een halve dag vastgehouden en de politie belt Jeugdzorg met als klacht dat het kind een trauma oploopt door dergelijke invallen.’

Janssen heeft een brief geschreven aan het Openbaar Ministerie in Amsterdam over de gang van zaken rond de invallen bij G. en vragen gesteld over dit optreden op grond van deze anonieme meldingen.

Hier alle berichten over Rodney G.