AT lost schot bij aanhouding Oldenzaal (VIDEO)

Bij een aanhouding in een internationaal drugsonderzoek is woensdag in Oldenzaal door een arrestatieteam een verdachte neergeschoten. In een gezamenlijk Nederlands-Duits onderzoek naar productie en handel in synthetische drugs zijn vier verdachten opgepakt.

Apparatuur

In Enschede werden een 33- jarige man, een 57-jarige man en een 64-jarige vrouw uit Enschede aangehouden. Ook zijn op vier plaatsen in Enschede huiszoekingen gedaan. Hierbij werden vuurwapens, drugs, contant geld en apparatuur voor de verwerking van synthetische drugs in beslag genomen.

Duitsland

Ook in Overdinkel werd huiszoeking gedaan. Hier is een onbekende hoeveelheid drugs in beslag genomen, en ook apparatuur voor het maken van synthetische drugs plus een grote hoeveelheid vuurwerk. Woensdag  werden er in Duitsland ook huiszoekingen verricht. Eerder vonden in Duitsland al twee aanhoudingen plaats.

Klemgereden

Het schot (uit een pistool) werd in de Oldenzaalse Beatrixstraat gelost tijdens de aanhouding van een 38-jarige man uit Overdinkel. Het arrestatieteam had even daarvoor een oranje Audi met Duits kenteken klemgereden op de openbare weg. Er waren volgens TC/Tubantia drie burgerauto’s en busjes van politie en Koninklijke Marechaussee betrokken. Naar verluidt weigerde de man, nadat hij was omsingeld, om uit te stappen. Het arrestatieteam zou daarop door de voorruit hebben geschoten. De verdachte is later in het ziekenhuis aangehouden.