AT met shovel bij xtc-lab naar binnen

Een arrestatieteam heeft dinsdagavond een inval gedaan in een loods in Eindhoven. In dat pand stond volgens de politie een groot xtc-laboratorium dat in werking was. Daar zijn twee mannen aangehouden.

Shovel

Aansluitend werden in Helmond, Gemert en Oss nog vijf aanhoudingen verricht en ook doorzoekingen gedaan. De inval was naar aanleiding van een rechercheonderzoek naar de handel en productie van drugs. Het arrestatieteam opende met een shovel een roldeur van de loods aan de Gaasbeekstraat. De twee mannen komen uit Den Bosch, ze zijn 21 en 25 jaar.

Groot lab

In het drugslab trof de politie enkele productieketels en 5.500 liter chemicaliën aan. Deze hoeveelheid chemicaliën is goed voor de productie van enkele honderden kilo’s MDMA, de werkzame stof in xtc-pillen. Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) doen woensdag onderzoek voor de ontmanteling van het laboratorium. Dinsdagavond werden al de eerste veiligheidsscans en onderzoeken gedaan en vervolgens werd de loods in de nacht van dinsdag op woensdag bewaakt. Woensdag vindt in de loop van de dag de ontmanteling van het XTC-lab plaats.

Helmond

Dinsdagavond werden in Helmond werden twee woningen doorzocht aan de Troelstrastraat en aan De Waart. In de woning aan de Troelstrastraat werden gegevensdragers en een geringe hoeveelheid chemicaliën in beslag genomen. Een bewoner van het pand aan De Waart werd aangehouden. In Gemert werden in een woning aan de Jan van Amstelstraat een bewoner en een 28-jarige Helmonder aangehouden door een arrestatieteam. Op de Gemertse Borretstraat werd een 25-jarige verdachte uit Arnhem opgepakt. De zevende verdachte betreft een bewoner van een pand aan de Arendstraat in Oss. Alle verdachten zitten vast.