AT verstoort heoïnedeal

Een arrestatieteam heeft dinsdagavond in en bij een woning op Rotterdam-Zuid zes mannen aangehouden. Het arrestatieteam deed de inval op verzoek van de Franse autoriteiten die in een onderzoek naar drugshandel informatie over het pand hadden. In het pand bleek zo’n 30 kilo heroïne te liggen.

(foto archief)

Raam

Er waren tijdens de inval zes Rotterdammers in de leeftijd van 18 tot 30 jaar aanwezig. Twee mannen gingen er via een raam vandoor toen de politie binnenkwam. Een werd buiten onder een auto gevonden, de ander werd aangehouden nadat de politie een waarschuwingsschot had gelost. In een woning in de buurt waar ook een inval werd gedaan, vond de politie sporen van heroïne.

Versnijding

De Franse autoriteiten hebben inmiddels om overlevering gevraagd van een van de zes mannen, een 24-jarige Rotterdammer. De andere vijf zullen in Nederland vervolgd worden. Vrijdag worden ze voorgeleid op verdenking van drugsbezit. In de woning werden naast de drugs, ook diverse spullen gevonden die worden gebruikt bij de versnijding van drugs. Ook werd een groot aantal mobiele telefoons in beslag genomen.