AT’er gestraft om dodelijk ongeluk

Het lid van een arrestatieteam dat op 15 maart 2013 op een kruispunt in Eindhoven het meisje Memphis van Veen (18) doodreed is schuldig bevonden door de rechtbank in Den Bosch. Hij is gestraft met een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar. Het Openbaar Ministerie eiste vrijspraak.

Opgelucht

Tegen verschillende media heeft de moeder van het meisje opgelucht gereageerd omdat er toch een straf is opgelegd. De agent die haar aanreed was de laatste wagen van een aantal van politieauto’s die met zwaailicht op weg waren naar een alarm-melding. Er was in Bergeijk een doorgedraaide man die dreigde met een vuurwapen.

Rood

Het meisje reed door groen licht en de agent reed door rood. Dat was toegestaan omdat hij met zwaailicht reed. Er zijn echter wel snelheidsregels waar agenten zich aan moeten houden en ze moeten ook altijd rekening blijven houden met ander verkeer. Volgens de rechtbank reed de agent te snel over het kruispunt.

De vervolging van de agent was afgedwongen door de ouders bij het gerechtshof nadat de officier van justitie in eerste instantie had besloten hem niet te vervolgen.

Hier het vonnis.

Zie ook:

AT’er verschijnt vermomd voor de rechtbank

‘Ook teamleider AT vervolgen voor ongeluk’

AT’er reed ‘onvoorzichtig’ (UPDATE)