AT’er verschijnt vermomd voor de rechtbank

Vrijdag staat de chauffeur van het arrestatieteam die in maart 2013 in Eindhoven de 18-jarige Memphis van Veen doodreed anoniem voor de rechtbank in Den Bosch. Dat heeft een woordvoerster van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie tegen het Eindhovens Dagblad gezegd.

Naam

De rechtbank zal oordelen in hoeverre het ongeluk en de dood van het meisje aan de agent.
De verdachte wordt ook verder anoniem gehouden. Zijn naam zal niet worden genoemd. Hij wordt aangeduid met het nummer waarop hij bij de politie werkzaam is. de reden daarvoor is dat de man zijn werk bij de politie zo goed mogelijk moet kunnen blijven doen.

Voorkomen

Het Openbaar Ministerie weigerde aanvankelijk de politieman voor de rechter te brengen. Hij zou volgens de regels hebben gehandeld en niet schuldig zijn aan het dodelijke ongeluk. Nabestaanden van Memphis namen daar geen genoegen mee en eisten voor het gerechtshof dat de man vervolgd zou worden. Volgens de advocaat wil de familie van Memphis niet zozeer de chauffeur te “zien hangen”. Het proces bedoeld om eraan bij te dragen dit soort ongelukken in de toekomst te voorkomen.

Zie ook:

Ook teamleider AT vervolgen voor ongeluk’

AT’er reed ‘onvoorzichtig’ (UPDATE)