Audi RS6 te snel voor de politie

Donderdagavond is er op de A1 een politieachtervolging geweest van een Audi RS6 waarbij de snelheden tot boven de 250 kilometer per uur opliepen. De politie moest de Audi laten gaan. Later is de auto onbeheerd gevonden in Garderen.

Plofkraken

De bestuurder van een zwarte Audi RS6 had rond 22.00 een stopteken van de politie genegeerd nadat die met 170 kilometer per uur passeerde en gas bij had gegeven.

In Garderen zagen agenten dat de onbeheerde auto vol lag met middelen die bij plofkraken worden gebruikt: ontstekingsmiddelen, gasflessen en jerrycans benzine. De kentekenplaten waren vals. De Explosieven Opruimingsdienst heeft de spullen uit de auto gehaald. De politie denkt dat de Audi op weg was om mee te doen met een plofkraak.

AMG

De bestuurder van Audi is voortvluchtig. Hij is in Garderen mogelijk overgestapt in een zwarte Mercedes AMG. Ook deze auto werd later een stopteken gegeven, maar ook deze ging er met hoge snelheid vandoor, over de A1 richting Harderwijk en ontstond er ook een achtervolging. Bij deze achtervolging raakte de politieauto zo zwaar beschadigd dat de agenten de achtervolging moesten staken, waardoor de AMG kon ontkomen.

Criminelen hebben de laatste jaren vaak Audi’s van het type RS6 en RS4 gebruikt bij liquidaties en plofkraken.