Auto arrestatieteam maakt ongeluk

Op de Eindhovense Noord-Brabantlaan heeft een voertuig van een arrestatieteam van de politie dinsdag een ongeluk veroorzaakt, aldus het Eindhovens Dagblad. Daarbij is één gewonde gevallen. Een BMW van het arrestatieteam was bezig met een actie en verleende geen voorrang aan een personenwagen die van rechts kwam. Of de politieauto voorrang had moeten verlenen is nog niet duidelijk.

De BMW kwam op het kruispunt van de Noord-Brabantlaan en de Beukenlaan, ter hoogte van het Evoluon, in botsing. De inzittende van die wagen was een vrouw. Ze moest door de brandweer worden uitgezaagd. In het ziekenhuis bleek dat ze verschillende breuken en een hoofdwond heeft opgelopen.

De politie heeft een onderzoek naar het gebeuren ingesteld. Leden van het AT krijgen verschillende rijcursussen en mogen, als een actie daarom vraagt, harder rijden dan is toegestaan, en in sommige gevallen verkeersovertredingen maken.

Of dat hier het geval was, wat de actie behelsde en of deze door het ongeluk is beïnvloed, kon de politie lopende het onderzoek niet vertellen aan de verslaggever van het Eindhovens Dagblad.