Auto doelwit mislukte liquidatie in de brand

De auto die vorige week in de Jan David Zocherstraat in Breda in brand werd gestoken is van Habib A. (32). De man werd vorig jaar oktober in dezelfde straat met tenminste 5 kogels neergeschoten, maar overleefde de liquidatiepoging. Na de aanslag dook hij enige tijd onder. 

Habib A. heeft een crimineel verleden, maar vertelde na de aanslag aan het Brabants Dagblad dat hij al jaren uit het milieu was gestapt. Hij verbleef veel bij zijn vriendin en hun 3 kinderen die in de Jan David Zocherstraat in Breda wonen.

Doorgeladen vuurwapen

Kort geleden werd A. veroordeeld tot 180 uur taakstraf, omdat hij in Twente werd aangehouden met een doorgeladen vuurwapen (foto). Tegen de rechter verklaarde hij dat hij het wapen bij zich droeg, omdat hij bang is dat er weer een aanslag op hem wordt gepleegd.

Aangifte

Habib A. heeft aangifte gedaan van brandstichting. Op de vraag of de recherche denkt dat er een relatie is tussen de autobrand en de mislukte liquidatie gaat de politiewoordvoerder niet in. De advocaat van A., Menno Buntsma, zegt er evenmin iets over tegen het  Brabants Dagblad.