Auto en lichaam Hendri de Vries gevonden

In de auto van de vermiste Hendri de Vries (foto) die maandag is gevonden, is ook het lichaam van de vermiste man aangetroffen. Dat heeft de politie dinsdag bevestigd. Hij is geïdentificeerd aan de hand van zijn trouwring en gebitsgegevens. De auto werd gisteren in de Hoge Vaart bij Zeewolde gevonden; het is nog onduidelijk hoe die in het water terecht is gekomen.

De 46-jarige ondernemer Hendri de Vries (roepnaam Henry) wordt sinds 27 november 2013 vermist. De politie meldde in maart dat er om 'meerdere redenen' van een misdrijf kan worden uitgegaan, maar het is nog niet bekend of de man daadwerkelijk door een misdrijf om het leven is gekomen. Ook zelfdoding is een optie, zegt de politie.

Op de ochtend van de verdwijning is De Vries in zijn zwarte Audi A6 van hui svertrokken. Het was de bedoeling dat hij naar zijn werk in Houten ging, maar daar is hij niet aangekomen.

Die dag is er om 09.50 uur getankt bij een tankstation op industrieterrein De Vaart (Almere Buiten). Op een beveiligingscamera is vermoedelijk de auto van De Vries te zien, maar een kenteken is niet zichtbaar. Het is ook onduidelijk of De Vries de bestuurder was. Opvallend was, dat er geen gebruik is gemaakt van de tankpas die De Vries altijd gebruikt.