Auto familie medeverdachte Azim A. in brand gestoken (UPDATE)

Een auto van een familielid van een jongen die terechtstaat in de zaak van Azim A. – verdacht van het neerschieten van een student in Groningen – is woensdag uitgebrand. Volgens het Dagblad van het Noorden heeft de politie ter plaatse uitgebreid forensisch onderzoek gedaan.

Geen familie

De politie zei aan de krant er rekening mee te houden dat er een link is met de zaak waarin Azim A. en Dany A. (geen familie) allebei verdachte zijn. Azim A. zou vorig jaar ’s nachts op de Korreweg in Groningen hebben geschoten op een student, die daarbij blijvend verlamd raakte.

Doodsbang

Voor de rechtbank heeft Dany A. (20) vorig week verklaard doodsbang te zijn voor medeverdachte Azim A.. Hij weigerde daarom ook de naam van zijn voormalige vriend in de mond te nemen.

Volgens het DvhN hebben vrienden van Azim A. eerder getuigen bedreigd.

De advocaat van Azim A. zegt niets van de politie te hebben gehoord over een verdenking over bedreiging of het in brand steken van een auto die zijn cliënt zou betreffen. Volgens Guy Weski is Azim A. er ook niet door de politie over gehoord als getuige.

Het Openbaar Ministerie eiste vorige week 12 jaar en tbs tegen de 21-jarige Azim A.. Tegen Dany A. eist het Openbaar Ministerie zes maanden cel. Hij en een andere jongen zouden die nacht samen met Azim A. ter plaatse zijn geweest.

Zie ook:

12 jaar en tbs geëist tegen ‘Korrewegschutter’

Wapen schutter student nog spoorloos