Auto gestolen bij schietpartij Tanger

De Nederlander Khalid L. die op 25 november betrokken was bij een schietincident in Tanger, Marokko, zou daarbij zijn autosleutels hebben moeten afgeven en zijn Mercedes AMG werd daarop door de aanvallers meegenomen. Dat hebben Marokkaanse media geschreven. 

Onvriendelijk

Getuigen die op straat aanwezig waren tijdens het incident zeggen aan Crimesite dat er voor de schietpartij een onvriendelijk gesprek was tussen de aanvallers en Khalid L.. Nadat L. zijn autosleutels af had gegeven zou deze zich uit de voeten hebben gemaakt. De Spanjaard met wie L. in gezelschap was werd in beide benen geschoten. De aanvallers waren komen aanrijden in een zwarte Golf. Er zou door deze getuigen ook een BMW gezien zijn rond het tijdstip van het incident.

Café

De schietpartij vond plaats op de Avenue Mohammed V, in het centrum van Tanger. Vlak in de buurt is het café Nieuw Amsterdam waar veel Marokkaanse Nederlanders komen. L. had een zakelijke relatie met Chris B., die onlangs zelfmoord pleegde in het huis van bewaring van Haarlem. B. was aanwezig in Antwerpen toen daar op 18 oktober 2012 de Amsterdammer Najib "BouhBouh" werd vermoord. 

Nederlanders zijn in Tanger de afgelopen week scherp gecontroleerd door de politie.