Auto in kanaal in onderzoek verdwenen Belg

De politie heeft dinsdag na een zoekactie in het Markkanaal aan de Hartelweg in Breda een auto uit het water gehaald die te maken heeft met het onderzoek naar de verdwenen Belg Jelle Leemans (27). Een woordvoerder wilde tegen Omroep Brabant geen commentaar geven op de vraag of er ook stoffelijke resten zijn gevonden.

Mitsubishi

Aan het begin van de dinsdagmiddag is een Mitsubishi stationwagon uit het water getakeld. Het gaat niet om de auto van Leemans. Jelle Leemans is sinds 21 november 2013 vermist. Hij vertrok die dag uit België naar een afspraak in Roosendaal. Zijn auto is nadien in Antwerpen-Merksem teruggevonden.

Experts van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) hebben de auto onderzocht. De Belgische politie was ook ter plaatse. Over de vraag hoe de politie de auto op het spoor is gekomen wil politie niets zeggen.

John Wassink

Rond dezelfde plaats in het kanaal is in 2014 het stoffelijk overschot van John Wassink uit Roosendaal gevonden en vorig jaar het dode lichaam van Freddy Janssen uit Valkenswaard. Op het autobedrijf van John Wassink is in september 2014 ook onderzoek gedaan in verband met de verdwijning van Jelle Leemans. Eduard F., de voormalige compagnon van John Wassink, zat enige tijd in hechtenis in het onderzoek naar Wassink, samen met twee andere verdachten. Ze zijn in december 2014 vrijgelaten.

Leemans verdween nadat hij waarschijnlijk een afspraak had met Eduard F. John Wassink uit Roosendaal. Wassink werd in juli zelf vermoord, volgens zijn vrouw en haar vader – zigeunerkoning Kobus Lorsé – omdat hij meer wist van de verdwijning van Leemans. Lorsé was enige tijd verdachte in het moordonderzoek naar Wassnk, maar die zaak bracht het Openbaar Ministerie niet voor de rechter.

Zie eerdere berichten over de affaire:

Zes maanden cel voor Lorsé

Rechtbank schorst hechtenis Kobus Lorsé (UPDATE)

OM: dna-bewijs Kobus Lorsé niet bruikbaar

Lorsé niet gedagvaard voor moord Wassink

OM ziet dna-bewijs in moordzaak Wassink (UPDATE)

Dochter Kobus Lorsé aangehouden

Kobus Lorsé aangehouden voor moord Wassink

Verdachten verdwijning Jelle Leemans weer vrij

‘Ik heb mijn schoonzoon niet vermoord’De