Lijk in auto Waalre is van Eindhovenaar

 Het lijk dat donderdag in een auto op een bospad in Waalre werd gevonden, is van een 29-jarige Eindhovenaar. Dat heeft de politie bevestigd aan het het Eindhovens Dagblad. De politie wil verder niets kwijt over de zaak. Eerder meldde het ED al dat het lijk waarschijnlijk enkele dagen in de auto heeft gelegen. De wandelaar die de politie tipte over de auto, zou het voertuig dinsdag al hebben zien staan. Toen hij donderdag de auto weer zag staan, heeft hij dat gemeld. De politie heeft deze informatie niet bevestigd.

De politie heeft naar aanleiding van geruchten al bekend gemaakt dat het niet om de omstreden advocaat Marcel Senders gaat. De advocaat werd eerder een keer beschoten toen hij in zijn auto zat en bij zijn advocatenkantoor in het centrum van Waalre werd brand gesticht.

De politie wil niet prijsgeven op welke plaats van de auto de man is gevonden. Mogelijk lag de man in de kofferbak. Dat de tipgever een melding deed over een leegstaande auto en dat het voertuig enkele dagen op het bospad, waar veel wandelaars komen, heeft gestaan, wijzen die richting op.

Inmiddels is het technisch onderzoek rond de auto afgerond. De auto is vrijdag door een bergingsbedrijf afgevoerd. Bij het onderzoek werden 35 militairen ingezet, die het bosgebied waarin de auto stond hebben doorzocht met onder meer metaaldetectoren. Wat dat heeft opgeleverd is niet duidelijk.