Auto rijdt in op carnavalstoet in België, zes doden en tientallen gewonden

In de Belgische plaats Strépy-Bracquegnies (Wallonië) is een auto zaterdagnacht ingereden op een groep carnavalsvierders. Daarbij zijn zeker zes doden en tien zwaargewonden gevallen. De politie heeft twee dertigers uit La Louvière opgepakt op verdenking van doodslag.

Het drama gebeurde rond 04.30 toen een groep carnavalsvierders zich klaarmaakte om naar een optocht in het centrum te gaan en een bestuurder van een auto op de menigte inreed. Er zouden ruim honderd mensen op straat zijn geweest.

Kind overleden

Belgische media melden dat er zeker zes mensen zijn overleden. Onder de overleden personen zou een kind zijn. 27 personen raakten lichtgewond, tien personen zijn in levensgevaar.

Groep steeds groter

Volgens de burgemeester van het Waalse dorp waren de carnavalsvierders zich aan het voorbereiden op de carnavalstoet, die om 11.00 zou vertrekken. De stoet vertrekt volgens traditie te voet vanuit huis en pikt elkaar dan op, zodat de groep steeds groter wordt.

Niet bekend

De twee inzittenden van de auto zijn opgepakt. De twee dertigers uit La Louvière zijn niet bekend bij de politie. Ze zitten vast op verdenking van doodslag. Waarom de twee inreden op de groep is nog onduidelijk. Dat moet het onderzoek uitwijzen. Er zijn volgens de Belgische politie geen aanwijzingen dat het om een terreurdaad gaat.

Het carnaval wordt geannuleerd, al zal er volgens Belgische media wel een sobere stoet zijn.