Auto vermoorde man was aangereden (UPDATE 1)

De politie vermoedt dat de 25-jarige man die vrijdagnacht in Enschede dood in een auto werd gevonden, eerder die avond bij een aanrijding betrokken is geweest. De auto bleek beschadigd te zijn.

Schoten

Het lichaam van de man werd in de nacht van donderdag op vrijdag gevonden in een zwarte Renault Megane. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Een getuige hoorde twee of drie schoten.

Volgens de krant Tubantia is het slachtoffer van Syrische afkomst. De politie wilde dit eerder niet bevestigen. Zaterdag gaf zij aan de identiteit van de man eerst voor honderd procent te willen vaststellen. Inmiddels is bekend dat het slachtoffer een 25-jarige man uit Enschede is.

Aanrijding

Het vermoeden bestaat dat de auto waarin de man werd gevonden eerder betrokken was bij een aanrijding, omdat hij beschadigd is. Dat meldt de politie in Enschede. Ze heeft geen idee wanneer en hoe dit kan zijn gebeurd, en vraagt daarom of er getuigen zijn van een aanrijding met de auto, in de vroege vrijdagochtend, tussen een en drie uur ’s nachts. De politie wil ook graag in contact komen met meer mensen die de schoten hebben gehoord, of misschien camera’s hebben of dash cam’s waarop dit dodelijke incident zou zijn gefilmd.

Incidenten

De auto met daarin het slachtoffer stond voor de shisha-bar LuxXx Lounge, meldt De Telegraaf. Deze bar was eerder ook al in het nieuws wegens verschillende incidenten. Het pand werd al eens beschoten en er werd brandgesticht. De politie onderzoekt of de gewelddadige dood van het slachtoffer iets met die incidenten te maken heeft.

Lees hier meer

Dode man in auto in Enschede