‘Autobrand burgemeester door drugscriminelen’

De brand van de burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van de Brabantse gemeente Rucphen is aangestoken door drugscriminelen. Dat zeggen bronnen in het criminele milieu tegen BN/DeStem. Volgens de krant is de aanleiding een oud-drugsgebruiker die tegenwoordig buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) is. Aan de hand van zijn tips zijn onder meer wietkwekerijen opgerold.

De boa is door zijn drugsverleden bekend met de drugswereld in Rucphen, waardoor hij waardevolle tips kan geven. ‘Dat wordt in die kringen beschouwd als verraad’, aldus een van de bronnen van BN/DeStem.

Auto van moeder ook in brand

Vorige maand werd ook een auto van een boa van dezelfde gemeente in brand gestoken. Het zou om het voertuig van de bewuste oud-drugsgebruiker gaan. Ook de auto van de moeder van de boa ging in vlammen op. De auto van de burgemeester zou zijn aangestoken omdat zij de hoogste baas van de boa is. Van der Meer Mohr zei eerder ook al dat zij dacht dat het een gerichte actie was.

‘Branden zijn contraproductief

De bronnen van BN/DeStem zeggen niet te weten wie er precies achter de brandstichtingen zitten. Maar de acties zouden niet goed zijn gevallen binnen het criminele circuit. Daarover wordt gezegd:

Ten eerste doe je zoiets niet, want de burgemeester doet gewoon haar werk. Maar bovendien werkt dit contraproductief. Nu gaat ineens alle aandacht van de politie uit naar de gemeente Rucphen. Dit laten ze echt niet op zich zitten. Een heel domme actie dus.

De politie wil niets kwijt over het onderzoek. Wel zou uit vertrouwelijke informatie blijken dat ‘de dreiging voor het ontstaan van de verstoring van de openbare orde en veiligheid nog steeds aanwezig is’. De burgemeester wordt daarom nog bewaakt, er hangen onder meer beveiligingscamera’s bij haar woning.