Autodief maakt dollemansrit door Amsterdam

Een verdachte van diefstal van een Range Rover heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een flinke ravage veroorzaakt in Amsterdam-West. Een 28-jarige Amsterdammer werd aangehouden. Tijdens zijn vluchtpoging crashte hij tegen een aantal geparkeerde voertuigen.


Agenten wilden de verdachte rond 00.15 gecontroleerd aanhouden omdat hij in een gestolen Range Rover reed. Toen de man werd ingesloten door drie politievoertuigen op de kruising van de Pieter Calandlaan met de Baden Powellweg in Amsterdam-Osdorp ging hij er via een groenstrook en fietspad vandoor.

Er volgde een achtervolging die voerde vanaf Tussen Meer via Meer en Vaart, Cornelis Lelylaan, Surinameplein richting de Hoofdweg en het Bellamyplein. De Range Rover reed daarbij met hoge snelheden, ook over fietspaden. Hij negeerde onder meer de rode stoplichten op de kruising van de Cornelis Lelylaan boven de ring A10.

In de bocht van de Kwakerstraat naar de Bilderdijkkade verloor de man de macht over het stuur. Hij ramde meerdere voertuigen en kwam tot stilstand tegen een geparkeerde personenauto. Vervolgens stapte de verdachte uit het voertuig en ging er rennend vandoor. De man werd op De Clercqstraat worden aangehouden.

Hij is ingesloten voor verhoor en zijn rijbewijs is ingevorderd. Er zijn geen gewonden gevallen tijdens de achtervolging en aanhouding.