Autohandelaar opgepakt voor aanslag op Klaas Otto

De man die ervan wordt verdacht een aanslag te hebben gepleegd op No Surrender-voorman Klaas Otto is een 44-jarige autohandelaar uit de Belgische plaats Poppel. De twee kennen elkaar al langer, de autohandelaar zou tienduizenden euro’s schuld bij Otto hebben.

Dat schrijft de Gazet van Antwerpen woensdag. De man werd eerder deze week al opgepakt. Het gaat om een Nederlander die in Poppel woont. Otto heeft al gezegd dat hij geen aangifte gaat doen.

Conflict over geld

De voorman van de Nederlandse motorclub zou vrijdagavond naar het huis van de autohandelaar zijn gegaan, omdat hij het te lang vond duren voor hij zijn geld terug kreeg. Dat bezoek liep uit de hand, en de autohandelaar zou op Otto hebben geschoten. Die raakte gewond, maar overleefde de aanslag.

Otto vertelde eerder aan Omroep Brabant dat hij direct werd beschoten toen hij aanklopte.

Toen ik aanklopte en de deur openging, werd ik door de man meteen met een pistool beschoten. Gelukkig kon ik nog op tijd wegduiken. De kogel raakte mijn hals en schampte mijn halsslagader. Mijn vriendin die in de auto was blijven zitten, kwam uit de auto en begon hysterisch te gillen toen ze zag wat er gebeurde. De dader schrok daar enorm van. Het gaf ons de gelegenheid om ervandoor te gaan. Mijn vriendin heeft mijn leven gered.

De verdachte is geen lid van de motorclub. Otto zegt daarover:

De ontmoeting was een privéaangelegenheid. De aanslag was voor mij een complete verrassing. Ik wist niet dat hij het op mij had gemunt, anders had ik mijn vriendin niet meegenomen. Ik snap er niets van. Volgens mij heeft hij zoveel problemen dat hij in een psychose was geraakt.