Autostrippers gepakt na maanden onderzoek

In een maandenlang onderzoek door de recherche in Den Bosch naar grootschalige diefstal van auto’s en auto-onderdelen zijn dinsdagochtend in alle vroegte vijf personen gearresteerd. Het gaat om mannen van 46, 35, 34, 27 en 25 jaar uit Den Bosch en Rosmalen.

Volkswagen

In de loop van 2018 bleek volgens de politie dat het aantal diefstallen van auto’s en onderdelen in Den Bosch in enkele maanden flink was toegenomen. In het bijzonder auto’s van het merk Volkswagen bleken in trek. Niet alleen werden er complete auto’s gestolen, in veel gevallen werden auto’s ook volledig gestript. Vaak midden in de nacht werden onderdelen zoals koplampen, airbags en bumpers van de auto’s gehaald.

Waalwijk

Er kwam zicht op een groep mannen uit de regio die zeker twintig diefstallen, maar mogelijk meer, hebben gepleegd. Medio december 2018 werden op de Oude Maasweg in Waalwijk drie gestripte auto’s gevonden. De daders hadden onder meer de airbags, wielen en de motorkap meegenomen. De politie denkt dat ook deze diefstallen aan de groepering zijn toe te schrijven. De auto’s werden kort daarvoor gestolen in Drunen en Waalwijk.

Woensdagavond

De groep is een tijdlang in de gaten gehouden. Zo kwamen rechercheurs erachter dat verdachten vaak gebruik maakten van garages of loodsen in Den Bosch en omgeving. Op die plekken werden de gestolen auto’s gestript. De afgelopen weken huurde de groep een loods in het buitengebied van de gemeente Den Bosch. In die loods deed de politie woensdagavond 23 januari een inval en werden drie auto’s en verschillende onderdelen in beslag genomen.

De vijf verdachten werden vanmorgen om 07.00 in hun woningen opgepakt. De huizen worden doorzocht, net als enkele andere locaties in de regio. Er zijn volgens de politie nog meer arrestaties te verwachten.