Autoverhuurbedrijf bracht pakjes coke rond

De Rotterdamse politie zegt vier mannen van een autoverhuurbedrijf te hebben aangehouden die onder meer pakjes cocaïne zouden hebben gedeald. De vier zijn maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris die besloot dat ze nog 14 dagen langer vast blijven zitten.

40.000 euro

Een paar maanden geleden kreeg de politie een tip dat er vanuit een autoverhuurbedrijf in Rotterdam-Zuid drugshandel plaatsvond. Na maanden onderzoek heeft de politie vrijdag een inval gedaan in het bedrijf. Bij de doorzoeking van het bedrijfspand zijn 40.000 euro, telefoons, simkaarten, een computer en een auto in beslag genomen. De 40-jarige eigenaar werd bij het pand aangehouden. Ook de woning van de man in Barendrecht is doorzocht. Daar nam de politie een paar duizend euro, zes exclusieve horloges, een laptop en een telefoon in beslag.

Gram

Een 65-jarige Rotterdammer die ook wordt verdacht van betrokkenheid, werd vrijdag op straat aangehouden. Hij had 60 pakjes coke bij zich (ponypacks, meestal met een gram coke). In zijn woning in Rotterdam-Zuid vonden agenten nog 42 ponypacks gevuld met vermoedelijk cocaïne, zakjes en bakjes met verschillende drugs, een weegschaal en een grote hoeveelheid lege ponypacks. Deze pakjes worden meestal voor 50 euro verkocht.

Dashboard

Op Rotterdam-Zuid werd ook een 33-jarige verdachte aangehouden in een woning. Ook deze man wordt verdacht van betrokkenheid bij de drugshandel. In de woning lagen een balletjespistool, diverse telefoons en simkaarten. In de buurt van de woning werd een plastic tas met ponypacks met vermoedelijk cocaïne gevonden. In een andere woning op Rotterdam-Zuid werd een 48-jarige verdachte aangehouden, eveneens op verdenking van drugshandel. In het dashboard van zijn auto lagen 11 ponypacks met vermoedelijk cocaïne. De auto is in beslag genomen.