Avondwinkel alweer overvallen

De Amsterdamse avondwinkel waarvan de eigenaar in 2007 bij een overval werd gedood, was zaterdagavond weer het doelwit van criminelen. De lege geldlade werd vanmiddag teruggevonden.

Omzet afhandig

Drie overvallers wisten gisteravond de omzet van het aanwezige personeel van avondwinkel La Nuit afhandig te maken, onder dreiging van een mes. Op dat moment waren er ook twee klanten in de winkel. De politie heeft een signalement van één van de daders. Het gaat om een donkergetinte man van de rond de twintig jaar. Bij de overval had hij een Gucci-sjaal voor zijn gezicht. De Amsterdamse stadszender AT5 meldt dat de geldlade die tijdens de overval was meegenomen, vanmiddag leeg op straat is teruggevonden.

Niet de eerste keer

Het was niet de eerste keer dat de avondwinkel werd overvallen. Bij een overval in 2007 werd de toenmalige eigenaar gedood, toen er tijdens een worsteling een wapen afging. De overvallers gingen er vandoor met de halsketting van de 29-jarige man. De twee daders werden opgespoord. De rechter veroordeelde Luigino P. (25) en Orvill K. (23) tot 10 jaar gevangenisstraf. Hij wees er destijds op dat de overval gevoelens van onveiligheid teweeg had gebracht bij andere ondernemers.

Dader meldde zich

Vorig jaar juni waren de eigenaren van La Nuit ook slachtoffer van een gewapende overval, aldus Het Parool. De 19-jarige dader meldde zich niet veel later bij de politie, onder begeleiding van familieleden.