Badr Hari 14 dagen in hechtenis

De 27-jarige Badr Hari uit Amsterdam is door de rechter-commissaris in Amsterdam voor 14 dagen in bewaring gesteld. Hij wordt verdacht van twee geweldsdelicten. Hij had zich afgelopen dinsdag gemeld op een politiebureau. Formeel luidt de verdenking: poging tot doodslag in vereniging, dan wel zware mishandeling en openlijke geweldpleging. Afgelopen maandag is op vliegveld Eindhoven een 34-jarige man uit EIndhoven aangehouden.

Het OM verdenkt hem ook van poging doodslag in vereniging, dan wel zware mishandeling en openlijke geweldpleging. De man is ook verdachte in de mishandelingszaak van zakenman Koen Everink tijdens Sensation White. Donderdag heeft de rechter-commissaris de hechtenis van deze 34-jarige man met twee weken verlengd.

Nadat de publiciteit loskwam over die mishandeling deed de mede-eigenaar van de Amsterdamse Club Air aangifte van een mishandeling door Badr Hari in zijn club eerder dit jaar.

Zowel de Amsterdammer  als Eindhovenaar  zitten in beperkingen.  Dat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Het onderzoek gaat door.