Antwerpse agent veroordeeld voor corruptie

In Antwerpen is een 50-jarige politieman veroordeeld tot 6 maanden cel omdat hij politiegegevens heeft gelekt aan een vijftal criminelen. De agent liet de criminelen weten of ze al dan niet gesignaleerd stonden in het systeem, zodat ze zorgeloos met vakantie konden vertrekken. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De verdachte is een wijkagent – Dirk V.D. uit Borgerhout. De man leverde ook informatie aan de uitbater van een Marokkaanse nachtclub in Antwerpen – La Mamounia, waar ook Badr Hari wel kwam.

 

De feiten tegen V.D. kwamen twee jaar geleden aan het licht tijdens een onderzoek naar drugshandel. De hoofdverdachte bleek intensieve contacten te onderhouden met wijkagent Dirk V.D. uit Borgerhout. Tijdens afgeluisterde telefoongesprekken hoorde politie dat de hoofdverdachte aan de wijkagent vroeg na te gaan of hij werd gezocht en vroeg ook andere informatie. 

Het parket opende daarom een onderzoek naar de wijkagent. Daaruit bleek dat V.D. in de periode tussen januari en juni 2010 doorlopend in contact stond met onderwereldfiguren uit Borgerhout. Hij raadpleegde meer dan eens de Algemene Nationale Gegevensbank om opzoekingen te doen. Een van de criminelen nodigde hij ’s avonds zelfs uit om langs te komen op het politiebureau.

Ook voor de voormalige uitbater van La Mamounia, een Marokkaanse nachtclub in de Appelmansstraat, verrichte hij hand -en spandiensten. Volgens Het Nieuwsblad hield V.D. ook contact met Mohamed Joundi (op de foto rechts), een gewezen profvoetballer die in de criminaliteit verzeild zou zijn geraakt.

Twee jaar geleden ontsnapte V.D. aan een veroordeling wegens corruptie nadat de politie zijn contacten met Joundi onderzocht. Joundi is enkele jaren geleden veroordeeld voor witwassen, schrijft Het Nieuwsblad. Joundi baat in Borgerhout een pizzeria uit en heeft in Marokko een bedrijf dat jetski’s verhuurt.