Badr Hari aangehouden voor mishandeling

Vechtsporter Badr Hari heeft zich woensdagavond gemeld op een politiebureau. Donderdag zal hij worden verhoord door de recherche in verband met zeker twee mishandelingen waar het Openbaar Ministerie in Amsterdam hem van verdenkt. Dat heeft zijn advocaat Marnix van der Werf bevestigd. Hari zal in ieder geval meewerken aan het onderzoek en een inhoudelijke verklaring afleggen, aldus de advocaat.

Badr Hari zit in het belang van het onderzoek in beperkingen, hetgeen betekent dat hij geen contact mogen hebben met de buitenwereld. Zijn advocaat mag niets over het onderzoek naar buiten brengen.

Badr Hari (27) is in ieder geval verdacht van mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens dancefeest Sensation White in de Amsterdam Arena. Everink heeft daarvan aangifte gedaan. Hij raakte ernstig gewond en blijft misschien invalide door een enkelblessure.

Ook de mede-eigenaar van de Amsterdamse club Air heeft aangifte gedaan tegen Hari. Deze Jeroen van den Berg beschuldigt Hari van een zware mishandeling die enige tijd geleden zou hebben plaatsgevonden. In een lang uur verhoor heeft hij verteld dat Hari hem in Club Air mishandelde. Van den Berg miste daarna een aantal voortanden.

De eerdere berichten over Badr Hari.