Badr Hari als held onthaald (video)

Amsterdam mag dan gisteravond zijn Prinsengracht-concert hebben gehad, in de Oost-Marokkaanse stad Oujda werd een groot muziekfestival gehouden, waar in drie dagen tijd meer dan 700.000 bezoekers op af zijn gekomen. Op de laatste avond maakte Badr Hari zijn opwachting op het hoofdpodium. Hij werd er toegejuicht door een uitzinnige menigte. Video na de break. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het festival rondom de populaire Noord Afrikaanse muziekstroming Raï werd gehouden in en rondom het voetbalstadion van de stad Oujda in het Oosten van Marokko. Het is één van de grootste festivals in het genre in Noord Afrika. De concerten werden live uitgezonden op de Marokkaanse televisie en georganiseerd onder de auspiciën van de Marokkaanse koning. Tijdens het festival traden ook muzikale grootheden als Khaled en YesR op. 
 
Casablanca
 
Badr Hari heeft de opwinding die afgelopen week in Nederland ontstond over de dopingvondst in zijn woning en de nieuwe onthullingen over bedreigingen en mishandelingen, rustig vanuit Marokko gade geslagen. Hij reageerde niet in de pers en liet zijn advocaat Benedicte Ficq wat schaarse woordvoering doen. Naar verluidt vermaakte Badr zich in de discotheken van Casablanca opperbest met rapper La Fouine, meldt de Marokkaanse site Bladi. 
 
Foto rechts: Badr bij aankomst in Oujda.
Bron: Fernando Halman/Twitter
 
 
En zaterdag was er plotseling zijn verrassingsact op het Raï-festival in Oujda. Getooid in een Marokkaanse vlag betrad hij het podium. Badr Hari liet het aanwezige publiek weten gek te zijn op de stad Oujda en haar entourage. Ook bedankte hij de Koning van Marokko. Het moge duidelijk zijn: alle commotie achter de dijken lijkt hem en zijn Marokkaanse fans niet te deren.