Badr Hari betaalde 5000 aan portier

Badr Hari (25) heeft geld betaald aan de portier van Blinq aan het Kleine Gartmanplantsoen in Amsterdam. Een bericht daarover in Het Parool heeft zijn advocaat Benedicte Ficq bevestigd. De portier zou bij twee ontmoetingen 15.000 hebben gevraagd maar uiteindelijk betaalde Hari 5.000. De advocaat wil niet spreken van zwijggeld: ‘Het zou zwijggeld zijn als die portier was gevraagd te stoppen met de waarheid vertellen. Hier is daar absoluut geen sprake van. Die portier bleef maar roddelen en kletsen dat Hari hem in elkaar had geslagen, wat niet waar is. Daarvan ondervond Hari veel schade in zijn carrière. Daarom dacht mijn cliënt er goed aan te doen te betalen.’

Op 19 februari werd de portier ernstig mishandeld. Aan toegesnelde politieagenten had de portier toen hij nog op de grond lag verteld dat Badr Hari hem had toegetakeld. 

Daarvoor had de portier Hari en drie vrienden de toegang tot Blinq geweigerd omdat ze niet zouden voldoen aan kledingvoorschriften. Vervolgens werd hij geschopt en geslagen waardoor hij onder meer een kaak brak. Artsen plaatsten een plaatje in zijn gezicht.

De vraag is wie er geslagen heeft. Dit najaar liet de advocaat aan AT5 weten dat de portier helemaal niet had verteld dat Badr Hari hem had geslagen. Hij zou Badr Hari niet eens kennen.

Badr Hari was een tijdlang voortvluchtig maar gaf zich aan in oktober. Daarna zou hij hebben verteld dat hij de portier het geldbedrag heeft gegeven.

Hij erkent nu dat hij aanwezig is geweest bij de vechtpartij maar stelt dat hij zich direct na de eerst klap, die een kennis van hem uitdeelde, verwijderd heeft.

Hari is vorige maand op vrije voeten gesteld. Het is nog niet bekend wanneer hij voor de rechter met verschijnen.

Lees ook:

Badr Hari op vrije voeten

Badr Hari: ‘ik heb niet geslagen’

Portier herkende Badr Hari meteen’