Badr Hari blijft in cel

Badr Hari blijft voorlopig in de cel. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam dinsdag besloten na een verzoek tot schorsing van het voorarrest van Hari. De kickbokser kwam een maand geleden onder voorwaarden op vrije voeten. Hij werd enkele dagen later opgepakt omdat hij een broodjeszaak bezocht, terwijl hij uit de horeca zou blijven.

‘Ik zat fout’, bevestigde Hari tegen de rechtbank. ‘Maar ik hoop dat ik nog een kans krijg. Ik heb me geen moment bedacht dat ik iets verkeerd heb gedaan.’ Naast het bezoek aan de broodjeszaak zou hij ook met getuigen hebben gesproken.

Bénédicte Ficq, advocaat van Badr Hari, stelde voor om haar cliënt vrij te laten onder nieuwe voorwaarden. Hij zou maar een beperkt aantal adressen mogen bezoeken, waaronder het huis van zijn vriendin Estelle Cruijff. Ook zou hij de kortste route van het ene naar het andere adres moeten nemen.

Het Openbaar Ministerie verzette zich tegen dit voorstel, omdat Ficq geen nieuwe argumenten heeft aangedragen. Hari wordt verdacht van een aantal mishandelingen. Hij zou onder meer zakenman Koen Everink in een skybox in de ArenA hebben geslagen tijdens het dancefeest Sensation. In een aantal van de zaken worden de verdenkingen tegen Hari steviger, zegt officier van justitie Hetty Hoekstra.

De rechtbank is dinsdagmorgen in de skybox waar het incident met Koen Everink heeft plaatsgevonden bezocht. Het bezoek zou inzicht moeten geven in wat getuigen van de mishandeling hebben kunnen zien. Rechter Frank Wieland zegt dat het ‘inderdaad krap en klein is, een snel gevulde ruimte’.

Lees ook:

Everink dacht: ‘Dit is het einde’

‘Broer Badr deelde stoten uit in Air’

Badr Hari en Ferhat Y. vrijgelaten

Badr Hari weer opgepakt (video)

Rechters naar ArenA in zaak Badr Hari