Badr Hari in Lyon in de ring

K1-vechter Badr Hari komt in mei terug in de ring. Dat meldt de manager van It’s Showtime, Simon Rutz, aan De Telegraaf. Hij heeft een ‘mondelinge overeenkomst’ gesloten om mee te doen met een gala in Lyon. Rutz: ‘Hopelijk gaat Badr vanaf nu datgene doen waar hij goed in is: lekker knokken in de ring. Hij moet laten zien dat hij tot de beste vechters in de wereld behoort’. Overigens komt er in 2011 geen kickboxgala in de Amsterdam Arena omdat er geruzie over geld zou zijn. 

De 26-jarige Badr Hari is nog verdachte in een mishandelingszaak. Hij zou in februari een portier van Club Blinq aan het Amsterdamse Leidsplein hebben mishandeld.

Hari heeft ontkend de man te hebben geslagen, nadat hij zich een tijdlang in Marokko had opgehouden. Hij zat vorig najaar korte tijd vast nadat hij zichzelf bij de poltie had gemeld. 

Later kwam het bericht in de media dat hij zwijggeld zou hebben betaald.

Simon Rutz maakte vandaag bekend dat er dit jaar op 21 mei geen It’s Showtime gala in de Amsterdam Arena zal zijn. De Japanse vechtsportorganisatie K-1 heeft een conflict over betalingen met een aantal vechtsporters. Het gala zou op 21 mei plaatsvinden.

Burgemeester Eberhard van der Laan wil de kickboxgala’s weg hebben uit Amsterdam. Hij vindt de gala’s ‘netwerkbijeenkomsten van de georganiseerde misdaad’.

Lees ook:

Badr Hari betaalde 5000 aan portier

Badr Hari: ‘ik heb niet geslagen’

‘Portier herkende Badr Hari meteen’

‘Raad: geen verbodvechtgala’s’

‘Vips vechtgala’s zijn crimineel’