Badr Hari: nog 14 dagen gevangenhouding

De gevangenhouding van K1-vechter Badr Hari is met 14 dagen verlengd door de rechtbank van Amsterdam, zo heeft zijn advocaat desgevraagd aan Crimesite gezegd. Tijdens de behandeling van de zaak in de raadkamer op maandag had de officier van justitie om een verlenging van 30 dagen gevraagd. Hari zit vast omdat het Openbaar Minsterie onderzoekt of hij op 19 februari van dit jaar een zware mishandeling heeft gepleegd tegen de portier van café Blinq bij het Leidseplein in Amsterdam. Afgelopen vrijdag heeft Badr Hari bij de politie een verklaring afgelegd over wat er in zijn ogen is gebeurd die avond.

 

 

Advocaat Benedicte Ficq: ‘ik ga ervan uit dat de rechtbank 14 dagen in plaats van 30 dagen heeft bevolen omdat het Openbaar Ministerie naar aanleiding van die verklaring heeft gezegd nog een aantal getuigen wil horen.’

Op basis van zijn verklaring en die verhoren zal de rechtbank na 14 dagen besluiten of er reden is Badri Hari nog langer gevangen te houden.

De politie was sinds februari op zoek naar de verdachte Hari. Hij meldde zich op 27 oktober vrijwillig bij de politie in Amsterdam nadat hij dit voorjaar was afgereisd naar Marokko.

Lees ook:

‘Politie wil verklaring tegen Badr Hari’

Badr Hari meldt zich bij politie UPDATE

Gezochte Badr Hari vanuit Marokko: ‘Ik wil rust’