Badr Hari staat voor de rechter

De 28-jarige Amsterdamse kickbokser Badr Hari staat donderdag om 09.00 terecht voor de rechtbank in Amsterdam. De officier van justitie heeft hem acht geweldsmisdrijven ten laste gelegd. Belangrijkste verdenking is de poging tot doodslag op zakenman Koen Everink in juli 2012, tijdens Sensation White in de Amsterdam ArenA. Medeverdachte in die zaak is de 35-jarige Eindhovenaar Ferhat Y.

Everink liep ernstige verwondingen op aan zijn gezicht en zijn linkervoet. Hij heeft laten weten niet in staat te zijn om te getuigen ter zitting. Mogelijk moet de vriendin van Badr Hari, Estelle Cruijff wel getuigen op de zitting. Zij was aanwezig tijdens de mishandeling in de skybox.  

Hari heeft verklaard dat dat hij Everink daar één klap heeft gegeven terwijl Ferhat Y. beweert dat hij juist tussenbeide probeerde te komen en Everink niet heeft mishandeld. Badr Hari staat verder terecht voor een aantal mishandelingen die hij in het Amsterdamse uitgaansleven zou hebben begaan en wegens het achter het stuur expres op iemand inrijden.

De zittingszaal in rechtbank aan de Parnassusweg zal overvol zijn. Er zijn drie opeenvolgende zittingsdagen gepland, en één uitloopdag.

Alle berichten over Badr Hari.