Badr Hari weer op vrije voeten

De 28-jarige kickbokser Badr Hari (28) is vanaf dinsdagochtend weer op vrije voeten. Dat heeft de raadkamer van de Amsterdamse rechtbank maandag even na 18.00 besloten. Hari was al eerder vrij maar hield zich kort nadien niet aan het door de rechtbank gestelde verbod om horeca-gelegenheden te betreden. Hij mag zijn proces nu in vrijheid afwachten nadat hij bijna een half jaar in voorarrest verbleef. Opnieuw heeft de rechtbank voorwaarden gesteld aan de invrijheidstelling.

Hari mag niet met getuigen spreken die in zijn strafzaak een rol spelen. Hij mag ook niet in horecagelegenheden komen tussen 20.00 en 08.00.

Badr Hari wordt verdacht van doodslag, in juli vorig jaar, toen hij zakenman Koen Everink zwaar zou hebben mishandeld. In de zaak zijn nog niet alle getuigen gehoord bij de rechter-commissaris. Het Openbaar Ministerie was daarom tegen het opheffen van de hechtenis van Badr Hari. De rechtbank vond echter het persoonlijk belang van Badr Hari nu zwaarder wegen dan andere argumenten.

Hari’s vriendin Estelle Cruijff mocht niet bij de besloten zitting aanwezig zijn maar was wel aanwezig op de rechtbank samen met een aantal familieleden. Volgens Hari’s advocaat Bénédicte Ficq is Hari ‘opgelucht’.