Badr Hari nog steeds vast in Marrakech

Badr Hari zal vandaag worden voorgeleid bij de procureur in Marrakech, die moet beslissen of hij vast blijft zitten. De kickbokser werd vorige week gearresteerd op het vliegveld in Casablanca, na een vlucht uit Brussel. Hij wordt verdacht een ober in een horecazaak in elkaar te hebben geslagen.

Badr werd na zijn arrestatie overgebracht naar een politiecel in Marrakech, waar hij nog altijd zit. De procureur des konings (vergelijkbaar met onze rechter-commissaris) moet vandaag beslissen of hij vrij komt in afwachting van zijn proces, eventueel na betaling van een borg, melden Marokkaanse media. Badr Hari deelde klappen uit na een woordenwisseling met de ober, die naar verluidt over de bestelling van een glas wodka ging.

Mishandelingen

Badr heeft inmiddels een strafblad vanwege een flink aantal eerdere geweldsincidenten. Het gerechtshof (zie arrest) in Amsterdam vond Badr Hari schuldig aan (poging tot) zware mishandelingen in onder meer de Amsterdam Arena en Club Air. Hij kreeg twee jaar cel waarvan tien maanden voorwaardelijk.  Poging tot doodslag op (de inmiddels overleden) zakenman Koen Everink tijdens het Sensation White-feest in 2012 achtte het gerechtshof niet bewezen. Wel bewezen werd zware mishandeling van Everink. De verklaring van Badr Hari zelf, dat hij slechts één klap heeft uitgedeeld, gelooft het hof niet.

Fans

De talrijke keren dat Hari in opspraak raakte, heeft overigens weinig effect op zijn trouwe aanhang gehad. In de volkswijken van Amsterdam, Rotterdam en Marrakech wordt de kickbokser nog altijd op handen gedragen. Ook na eerdere incidenten bleven fans Badr Hari steunen, zo blijkt ook in dit filmpje uit 2013.

Zie ook:

‘Badr Hari aangehouden in Marokko’ 

Badr Hari nog niet af van schadeclaim

Badr Hari slaat receptionist hotel (VIDEO)

Hof veroordeelt Badr Hari tot twee jaar cel

Doping gevonden bij Badr