Badr Hari weer in voorlopige hechtenis

Badr Hari moet weer voor minstens negentig dagen de cel in. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam dinsdag besloten. Hij heeft zowel zondag als maandag twee horecagelegenheden bezocht en hij heeft twee getuigen in zijn zaak benaderd, dat maakte het Openbaar Ministerie dinsdag bekend. Daarmee heeft hij zich niet gehouden aan de voorwaarden die de rechtbank hem had opgelegd. Hari werd daarom maandag gearresteerd. De rechtbank in Amsterdam besloot vrijdag nog dat Hari zijn proces in vrijheid mocht afwachten.

Het Openbaar Ministerie heeft de rechtbank dinsdag gevraagd om Badr Hari weer op te sluiten. Hij zou twee getuigen hebben benaderd in de zaak tegen hem. Het contact met de getuigen rekent het OM Hari zwaar aan ‘zeker omdat een van die getuigen de volgende dag zou worden gehoord over de zaak Hari door de rechter-commissaris’, aldus Alexandra Oswald van het Openbaar Ministerie tegen NU.nl.

Zij stelt dat Hari twee belangrijke voorwaarden voor zijn tijdelijke vrijlating heeft overtreden. Hari heeft in twee restaurants geluncht, zegt ze. Een keer op zondag en een keer op maandag. ‘Daarmee toont hij aan dat hij lak heeft aan de gestelde regels en voorwaarden.’

Alles over de zaak van Badr Hari.