Badr-zaak: Everink hoeft niet te getuigen

Het gerechtshof Amsterdam heeft woensdag besloten zelf een kijkje te gaan nemen in de skybox in de Amsterdam-Arena waar in 2012 de mishandeling van Koen Everink plaatsvond. Voor het hoger beroep in de zaak zijn in juni 2015 vier dagen uitgetrokken.

Onderzoeksrechter

Slachtoffer Koen Everink wil het hof niet meer horen als getuige. Drie getuigen zullen in de komende maanden worden gehoord door de onderzoeksrechter. Het hof acht onvoldoende toegelicht waarom dat nogmaals zou moeten gebeuren.

Versoepeld

De rechtbank in Amsterdam heeft Badr Hari (29) veroordeeld tot 1,5 jaar gevangenisstraf waarvan een half jaar voorwaardelijk. Het hof geen reden de voorlopige hechtenis van Hari op te heffen. Hari is al een tijd geschorst. Het hof heeft de voorwaarden van die schorsing enigszins versoepeld. Het verbod zich in horecagelegenheden te bevinden gaat nu gelden tussen middernacht en 8 uur ’s morgens. Eerder was dat tussen 10 uur ’s avonds en 10 uur ‘s morgens.

De strafzaak tegen Hari en een medeverdachte zal naar verwachting inhoudelijk worden behandeld op 24, 25, 26 en 29 juni 2015.