Slachtoffer mishandeling in revalidatie (UPDATE)

De Telegraaf gaat vol door op Badr Hari (27). Over de volle breedte van de pagina klinkt de roep om Badr en anderen te straffen’. De uitspraak is afkomstig van Koen Everink (38) die zegt afgelopen zondagnacht in de ArenA door Hari en anderen in elkaar te zijn geslagen. De krant schrijft verder dat in de Amsterdamse horeca nogal wat klachten over het gedrag van Badr Hari zijn, maar dat niemand aangifte doet.

 

Het zijn anonieme bronnen uit de Amsterdamse horeca die praatten tegen De Telegraaf. Badr Hari zou geregeld voor problemen hebben gezorgd in clubs en restaurants. De krant schrijft dat de politie bekend is met dergelijke meldingen maar dat zolang mensen geen aangifte doen er niets aan te doen is. Slechts weinig portiers zouden Hari de toegang durven ontzeggen.

Een clubeigenaar: ‘Badr Hari stond achterin de zaak aan de bar. Ik kreeg te horen dat ik in zijn zone kwam. In míjn club nota bene.’ De man kreeg een stoot en een trap en moest zijn voortanden laten aanpassen. Hij deed geen aangifte.

Uit het Het Parool blijkt dat dit slachtoffer de medeoprichter van Air is, Jeroen van den Berg. Na de mishandeling sprak de leiding van Air met Hari af dat ze geen aangifte zouden doen als hij voortaan uit de club wegbleef. Op vrijdag 18 mei zou Hari in een bezoeker van Jimy Woo hebben mishandeld. 

De Telegraaf schrijft vooral Jimmy Woo, Blinq, Club Air, Players, Momo en andere trendy plaatsen in het uitgaansleven last hebben van Hari en zijn vrienden.

‘Van rolmodel wordt hij steeds meer een soort cliché-Marokkaan’, aldus De Telegraaf.

Reismiljonair Koen Everink is overgebracht naar een revalidiatiekliniek. De krant sprak kort met hem. Hij heeft een spalk die zijn neus rechthoudt die op meerdere plaatsen gebroken is. Everink: ‘Pas als de zwellingen weg zijn, kunnen de artsen zeggen of de gebroken jukbeenderen zelf herstellen of dat met metalen plaatjes een gezichtsreconstructie nodig is.’

Gisteren deed de advocaat aangifte tegen leden van het onderzoeksteam in de ArenA-zaak, omdat zij informatie aan De Telegraaf zouden vertrekken.

Eerdere berichten over de zaak.