Badri Hari langer in cel

De K1-kickbokser Badr Hari is door de rechter-commissaris nog veertien dagen vastgezet. De voor zware mishandeling gezochte vechter heeft zich woensdag op het hoofdbureau van politie aan de Elandsgracht gemeld. Daarop sloot de politie hem in. Badr Hari was voortvluchtig sinds hij wordt verdacht van mishandeling van een portier van een café aan het Kleine Gartmanplantsoen bij het Leidseplein.  

De portier van de Amsterdamse club Blinq zou Badr Hari en drie vrienden de toegang hebben geweigerd omdat ze niet voldeden aan kledingvoorschriften. Hari zou een trainingsbroek hebben gedragen. Na dat incident vertrok Hari naar Marokko.

Badr Hari vechter ontkent iedere betrokkenheid. Hij ging naar Marokko om tot rust te komen.

Vorige week werd via AT5 bekend dat de bewuste portier niet van plan is aangifte te doen tegen Badr Hari. Hij beweerde tegenover AT5 door de politie onder druk te zijn gezet om een verklaring tegen de verdachte af te leggen. Hij zegt Badr Hari nog nooit te hebben gezien.

De politie noemde het verhaal van de portier vreemd. ‘Dit past niet in het beeld dat we op het moment hebben van wat er die avond zou zijn gebeurd.’