Baflo: Alasam S. in hoger beroep

Alasam S., veroordeeld tot 28 jaar cel voor de moord op zijn ex-vriendin en een agent en voor twee keer poging tot moord op een andere agent en een omstander, gaat in hoger beroep. Dat heeft zijn advocaat laten weten. De 27-jarige S. en zijn advocaat Mathieu van Linde vinden onder meer dat moord niet bewezen verklaard kan worden.

Alasam S. is op dinsdag 5 maart door de rechtbank in Groningen veroordeeld voor twee keer moord, twee keer poging tot moord, meerdere bedreigingen en poging tot zware mishandeling. De 27-jarige S. heeft 28 jaar celstraf gekregen.

Volgens de raadsman van S. is de voorbedachte rade niet te bewijzen en daarom zou moord niet bewezen verklaard kunnen worden. Tevens gaan ze onder meer in beroep tegen de verwerping van de rechtbank dat S. volledig ontoerekeningsvatbaar zou zijn. Wanneer het hoger beroep dient, is nog niet duidelijk. Het OM heeft eerder aangegeven niet in hoger beroep te gaan.

In april 2011 sloeg S. in het Groningse Baflo zijn ex dood met een brandblusser. Vervolgens schoot hij een agent dood en verwondde twee mensen, waaronder een agent, door in het rond te schieten.

Lees hier alle redenen van de advocaat om in hoger beroep te gaan.

Lees ook:

Baflo-zaak: 28 jaar cel voor Alasam S.

Levenslang geëist in moordzaak Baflo

Baflo: S. doodde vriendin met brandblusser