Baflo: S. doodde vriendin met brandblusser

Alasam S., die wordt verdacht van de moord op zijn vriendin en een agent en twee pogingen tot moord in het Groningse Baflo, heeft zijn vriendin doodgeslagen met een brandblusser. Zijn vriendin Renske Hekman overleed aan de gevolgen van de harde klappen op haar hoofd. Korte tijd later schoot S. agent Dick Haveman dood. Dit alles gebeurde in april 2011. De rechtbank in Groningen is donderdag begonnen aan de eerste van de drie zttingen tegen S.

De politie kreeg op woensdag 13 april een melding van een geweldsmisdrijf in het Groningse dorpje Baflo. Een buurman had gebeld, nadat hij zijn buurvrouw, Renske Hekman (29), om hulp had horen roepen. Zij werd op dat moment mishandeld door S.

Nu is duidelijk geworden dat het slachtoffer meerdere malen met een brandblusser is geslagen en daaraan is overleden. Na de vondst van het levenloze lichaam van Renske Hekman ging de politie op zoek naar de dader. De verdachte S. werd toen aangetroffen bij het station. Daar raakte hij in gevecht met een toegesnelde agent, wist zijn wapen af te pakken en schoot de agent (48) dood. 

Vervolgens is de verdachte wild om zich heen gaan schieten en heeft daarbij nog een agente (22) en een omstander verwond. Zij werden beiden naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte is daarop neergeschoten en aangehouden.

De zitting is live te volgen via het twitteraccount van rechtbankverslaggever Saskia Belleman van De Telegraaf.

Hieronder de persconferentie van de politie vlak na de gebeurtenissen in Baflo in april 2011.

{youtube}c4bm2EO31GI{/youtube}