Bandido veroordeeld voor schieten op rivaal

De president van de aan de Bandido’s gelieerde motorclub Chicanos in Duitsland is tot acht jaar en zes maanden cel veroordeeld voor een poging tot doodslag op de president van de Underdogs. De uitspraak komt als een verrassing omdat het slachtoffer heeft ontkend dat hij de verdachte, Daniel K. (39), heeft herkend.

Het Openbaar Ministerie zegt dat K. op 3 mei de Ralf H. heeft neergeschoten in Halle in Oost-Duitsland. H. werd in nek en borst geraakt door drie kogels toen hij zijn auto parkeerde voor zijn woning. Op dat moment reed een zwarte Mercedes naast zijn auto, die meerdere keren op hem schoot. H. had de schietpartij zonder operatie niet overleefd.

Toen hij in de ziekenwagen op weg naar het ziekenhuis was, zou H. volgens het OM hebben gebeld en tegen zijn gesprekspartner hebben gezegd dat K. hem had neergeschoten.

In de rechtbank zei het slachtoffer echter dat hij zich het gesprek niet kan herinneren en dat hij K. niet als de schutter heeft herkend. Het OM eiste desondanks tien jaar voor poging tot doodslag. De rechtbank veroordeelde K. voor poging tot doodslag en een zware mishandeling.

Tijdens de zaak was de rechtbank strengbeveiligd. K. zat achter kogelvrij glas, er werd een strengere toegangscontrole toegepast en er werden speciale eenheden ingezet om K. te beschermen.