‘Bandidos-café’ Echt gesloten

Naar aanleiding van een mislukte poging tot brandstichting van een ‘Bandidos-café’ in de gemeente Echt-Susteren, heeft de Limburgse gemeente noodmaatregelen genomen. Het bewuste café Number One in kerkdorp Pey wordt voor drie maanden gesloten.

Justitie, politie en de gemeente nemen de zaak hoog op en refereren met betrekking tot de maatregelen naar de spanningen tussen de Hells Angels en de Bandidos. Locoburgemeester Geert Frische zegt hierover: ‘We doen er met politie en justitie alles aan om het voor inwoners veilig te maken en te houden.’

Noodverordening

Voor het gebied rondom het café heeft de gemeente een noodverordening ingesteld. De politie mag preventief fouilleren, in de straat van het café zijn verkeersremmende maatregelen getroffen en er wordt cameratoezicht ingesteld.

24 uur

Er wordt 24 uur per dag gefilmd en agenten mogen de beelden rechtstreeks bekijken en de beelden worden vier weken bewaard. Ook gaat de politie extra surveilleren in de straat. De eigenaresse die boven het gesloten café woont, moet verhuizen. Dit omdat de autoriteiten haar veiligheid niet kunnen waarborgen.

Of er een verband bestaat met de drie eerdere aanslagen in de gemeente, kan de politie niet zeggen.