Bandidos in Duitsland verboden

Motorclub Bandidos is in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen verboden. Dat heeft deelstaatminister van Binnenlandse Zaken Ralf Jager donderdag bekend gemaakt. De Duitse politie is meteen woningen en clubhuizen van leden van de Bandidos binnengevallen voor doorzoekingen. Daarbij zijn wapens gevonden, melden Duitse media.  

 

Volgens de Duitse media is het een grote actie tegen de motorclub. Meer dan zeshonderd politeagenten hebben ruim dertig woningen en chapters van de Bandidos doorzocht. In de deelstaat Nordrhein-Westfalen is de rivaliteit tussen de Hells Angels en Bandidos geëscaleerd de laatste maanden. Minister Ralf Jager zegt daar in de plaatselijke media het volgende over: ‘We hebben de criminele motorbendes al langer in beeld. We weten dat de Bandidos hun criminele activiteiten wilden uitbreiden in de regio Aken. Dat doen ze door bedreigingen, chantage en geweld. Dat kunnen we niet tolereren.’

In januari van dit jaar kwam het in Mönchengladbach tot een gewelddadig treffen tussen deze motorclubs. Bij deze confrontatie raakten meerdere mensen gewond, waarvan minstens één ernstig. De politie deed toen ook invallen in Gladbach.

Motorclub Satudarah heeft eerder laten weten dat ze vriendschappelijk omgaan met de Bandidos. Satudarah heeft onlangs een prospect chapter geopend in Duisburg, eveneens in Nordrhein-Westfalen.

Meer over de Bandidos:

Steekpartij Hells Angels en Bandidos

Satudarah gaat internationaal

‘Politie vreest nog altijd biker-war’ 

Spanning Bandidos en Hells Angels Berlijn