‘Bandidos Keulen opgeheven’

De Keulse chapter van motorclub Bandidos is ontbonden. Dat meldt Bild zaterdag. Een woordvoerder van de Bandidos zegt tegen de Duitse krant dat ze met de ontbinding “de druk van de ketel willen halen” en “vrede” willen garanderen. Het besluit zou zelfstandig zijn genomen, zonder druk van andere chapters.

Politie-invallen

In Keulen heerst al jarenlang een conflict tussen de Bandidos en de Hells Angels. Recent waren er verschillende politie-invallen naar aanleiding van schietpartijen in Keulen op 4 januari. Donderdag werd een Bandidos-clubhuis van de Keulse chapter in Leverkusen doorzocht. Ook verschillende restaurants werden doorzocht. Een week eerder deed de politie een inval in een shishabar in Keulen. Bij de invallen werden onder meer wapens, cash geld, luxe horloges en kleine hoeveelheden wiet en speed gevonden.

Recente schietpartijen

Op 4 januari schoten onbekenden ruim twaalf keer ​​in een speelhal in Keulen-Buchheim. Enkele uren eerder werd er geschoten achter het centraal station. Daar zouden twee voormalige vrienden en inmiddels rivalen elkaar hebben ontmoet in een belastingkantoor toen ze in een vuurgevecht zouden zijn beland. De politie van Keulen zocht vervolgens naar drie voortvluchtigen, maar kon niet bevestigen of ontkennen dat het om Bandidos-leden ging.

Bloedige strijd

Motorclubs Hells Angels en Bandidos voeren al jarenlang een gewelddadige strijd in Noordrijn-Westfalen. Sinds mei 2017 alleen al zijn er tien grote publieke confrontaties geweest tussen de clubs. In acht gevallen werd er geschoten.

Aykut Ö.

In april 2018 escaleerde het conflict toen de president van de Bandidos in Keulen, Aykut Ö. (31) en een handlanger in een Lamborghini werden neergeschoten. Beide mannen raakten zwaargewond en de politie ging uit van een conflict binnen het MC-milieu. Naar aanleiding van de liquidatiepoging verspreidde de Duitse politie een foto van Hells Angel Serkan D..

‘Rocker-Krieg’

In Duitsland heerste na de liquidatiepoging angst voor een nieuwe ‘Rocker-Krieg’. Juist ook vanwege eerdere liquidaties en schietpartijen tussen leden van de Bandidos en de Hells Angels. Een nieuwe confrontatie tussen MC’s in Keulen lijkt nu in de kiem te zijn gesmoord door de opheffing van het plaatselijke Bandidos-chapter.