Bandidos MC opent chapter in Utrecht (UPDATE)

Motorclub Bandidos heeft in Utrecht een nieuw chapter geopend. Dat valt op te maken uit een reeks meldingen op het guestbook van de internationale website van de MC, waar buitenlandse vestingen van de MC het nieuwe chapter feliciteren. Het is een gedeeltelijke voortzetting van het opgeheven chapter in Heerhugowaard.

Of er in Utrecht een clubhuis van de MC zal komen is nog onbekend. De eerste vestiging van de club in Nederland was in in 2014 in Sittard, Limburg. Het tweede chapter kwam in maart 2014 in Heerhugowaard. Dat chapter splitste zich: de groep ging verder in Beverwijk maar daar ging een deel  verder als Immortals MC. De overgebleven leden zijn nu in Utrecht verder gegaan als het tweede Bandidos-chapter in Nederland.

De Bandidos gelden als een aartsvijand van de Hells Angels. Er waren de afgelopen verschillende incidenten zoals brandstichtingen en explosies bij panden die aan de Bandidos waren gelieerd. In verschillende gevallen heeft de politie verdachten hiervan gezocht in kringen van de Hells Angels.

Zowel in Limburg als in Noord-Holland lopen strafrechtelijke onderzoeken naar drugs- en wapenhandel van leden van de Bandidos.

Alle berichten over de Bandidos.