Bandidos nu ook in Alkmaar + video

Motorclub Bandidos heeft een nieuw chapter geopend in Alkmaar, de tweede in Nederland. Dat maakt de MC bekend op haar eigen website. De felicitaties vanuit heel de wereld stromen binnen bij de Bandidos. Woensdagmiddag werden er nog vier leden van de Bandidos gearresteerd in Geleen. Onno Hoes, burgemeester van Maastricht waarschuwt voor een oorlog tussen MC's. Video na de break.

Op zaterdag 15 maart openden de Bandidos een chapter in Sittard, voor het eerst in Nederland. Elf dagen later is het tweede chatpter in ons land een feit. In Alkmaar.

Bandidos-feest

Woensdag werd voor de tweede keer in korte tijd de woning van Bandidos-voorman Harrie Ramakers dichtgetimmerd. De eerste keer was na twee aanslagen op zijn woning in Nieuwstadt en de tweede keer was gisteren nadat de politie informatie had binnengekregen over een mogelijk feest in de 'nieuwe' woning van Ramakers in Geleen. Diverse MC-leden zouden naar Geleen komen dus werd er een noodverordening aangekondigd.

'Bendeoorlog'

Dat leidde tot de arrestatie van vier Bandidos-leden. Tijdens doorzoekingen van auto's werd er een vuurwapen en munitie aangetroffen. Een van de opgepakte leden was Harrie Ramakers. Onno Hoes, burgemeester van Maastricht zegt dat er duidelijke aanwijzingen zijn dat de MC-leden zich bezighouden met georganiseerde criminaliteit. 'Een bendeoorlog zit er wel aan te komen', aldus Hoes.

Rivaliteit

Het is geen geheim dat de Bandidos de grote rivaal zijn van de Hells Angels. Dat lieten de Angels vorige week nog blijken door een statement te maken en met tientallen Angels naar Limburg af te reizen. Noord-Holland is normaal gesproken het gebied van de Angels waar ze sterk vertegenwoordigd zijn. Nu hebben de Bandidos zich daar dus ook gevestigd.

Zie hieronder het interview door L1 waarin Onno Hoes zegt dat er conrete aanwijzingen zijn dat de motorclubs actief zijn in wietteelt, met afpersingen en in de prostitutie.