Bandidos opent nieuw clubhuis in Dld

De motorclub Bandidos opent vrijdag een nieuw clubhuis in het Duitse Recklinghausen, in de buurt van Gelsenkirchen in het Ruhrgebied. De politie is alles behalve blij met de opening, want er worden Bandidos vanuit het hele land verwacht en er zijn de laatste maanden veel incidenten geweest tussen MC’s van de Hells Angels en Satudarah.

In een interview met de Duitse krant Bild, hebben leden van Satudarah aangegeven dat zij de macht zullen grijpen in Duisburg. Daar zijn op dit moment leden van de drie motorclubs gevestigd. De Duitse politie maakt zich zorgen over de situatie in Duisburg, dat volgens de politie door de MC’s gezien wordt als de verbindingsstad tussen Nederland en Duitsland.  

In Duitsland spreekt de media al van een oorlog tussen verschillende motorclubs. Vorige week werd er nog een Hells Angel neergeschoten in Oberhausen. Daar is een aantal dagen later een lid van de Bandidos voor aangehouden door de politie.

Ook in Duisburg waren er vorige maand schietpartijen waarbij leden van de motorclubs van de Hells Angels en Satudarah betrokken waren. Later ontstond er onrust in het plaatsje Kleve, vlak over de grens bij Nijmegen, waar Satudarah mogelijk een nieuw clubhuis wilde openen.

Bij de opening van het Bandidos-clubhuis vrijdag in Recklinghausen is de politie waarschijnlijk met veel machtsvertoon aanwezig.

Lees hier het hele dossier over de MC’s.