‘Bandidos persten hangaround af’

In het onderzoek naar afpersingen door leden van de Limburgse Bandidos verdenkt de recherche een aantal verdachten ervan een eigen “hangaround” duizenden euro’s te hebben afgeperst. Dat blijkt uit stukken die zijn ingezien door De Telegraaf.

Staaf

Deze Ben Omar K. zou in het clubhuis van de motorbende met een staaf zijn mishandeld en met de dood zijn bedreigd. K. was een hangaround van het Bandidos-chapter in Alkmaar. In het onderzoekdossier staat dat er op 19 november vorig jaar in een woonhuis in Echt een bijeenkomst was van een aantal Limburgse Bandidos in aanwezigheid van een aantal leden uit Alkmaar.

Drugsdeal

De vergadering werd geleid werd door de Limburgse Bandidos-vicepresident Marco H.. Onderwerp was het gegeven dat Haarlemmer Ben Omar K. zou willen breken met de Alkmaarse Bandidos. Dat ging niet volgens het Alkmaarse chapter omdat K. nog een schuld zou hebben openstaan van 6.000 euro. Dat geld zou betrekking hebben op een mislukte drugsdeal in Alkmaar waar K. verantwoordelijk voor was gesteld.

Beslechten

In het dossier zou staan dat zich bedreigd voelde door zijn Alkmaarse collega’s, die hem ook zouden hebben mishandeld. Bovendien verkeerde hij in financiële problemen. Marco H. uit Limburg zou zijn ingeroepen om het conflict te beslechten, omdat het Limburgse chapter geldt als het zogeheten “moeder-chapter”. Besloten werd dat K. moest betalen. Uit tapgesprekken maakte de recherche op dat K. daarna voor zijn leven vreesde. Een week later pakte de politie de president (38, Heemskerk) en 52-jarige vicepresident (uit Alkmaar) van het chapter Alkmaar op. Zij zijn verdacht van het afpersen van Ben Omar K..